Curriculum

In 1991 is mijn vader begonnen met 5 koppels Glosters. Na 2 jaar is de mikrobe ook bij mijn beginnen kriebelen. Vanaf toen zijn we samen beginnen te kweken met ongeveer 20 koppels. Wij speelden goed op Gloster tentoonstellingen en haalden mooie prijzen en trofeeën.

Vanaf 1995 hebben we ons team van vogelbestand uitgebreid met vogels van Nick Barret (uit Engeland). Dit om een betere bevedering en een nog beter type te bekomen. Met gevolg dat de gewest tentoonstellingen wegvielen en we ons concentreerden op de gespecialiseerde postuur- en Glosterclubs.

In 1996 nemen we voor het eerst deel aan een Glostershow in Brussel als novice. Het resultaat was jammer genoeg niet wat we hadden verwacht. Maar na 2 jaar hard werk en wat extra aankopen bij Nick Barret kwam het verwachte resultaat; dan toch de eerste reekswinnaars en Best Novice Gloster.

We haalden in 1999 de tweede plaats in show achter de welbekende Chris Claes.
Vanaf 2002 zaten we bij de groten kanonnen (champion class) wat resulteerde in enkele reekswinnaars. 2003 bracht ons Best Cinnamon in Luik; 2004 2nd best in show in Flemalle;
2005 best consort in Luik en 2006 2nd best in show in Limburg.

Nog een leuke anecdote:
Mijn vader zei:” Mijn jongen toch, op een vogelshow zal je zeker geen vriendin vinden.”
Maar in 2002 kwam ik Kitty tegen die ook nog mijn passie voor vogels oppikte en nu haar eigen vogels kweekt. 2006 was een mooi jaar voor haar. (2x best Grizzle in show en 2x best Novice Gloster)

2

Kweek

De voorbereidingen voor de kweek beginnen halfweg december, dwz we starten met het visueel koppelen. Ik gebruik hiervoor het computer programma “Zoo-easy” om de verwantschapsgraad te berekenen. Na deze voltooiing gaan de poppen in aparte vluchten tot en met februari. De mannen blijven in vluchten zitten tot half januari.
Na volledige reiniging en ontsmetting van het hok komen de mannen binnen in de kweekbakken waarop ze 14 lichturen krijgen.
Vervolgens komen de poppen begin februari terug naar het kweekhok waar ze per 6 à 8 in een vlucht zitten.
Vanaf 1 maart gaan de poppen in de kweekbakken, zowel die van de vaste koppels als die van de wisselbroedkoppels. Als de pop begint te nestelen komt het mannetje erbij en zo begint de kweek© Jan Willems 2008 - 2023 | All rights reserved | Made by: Digi-NL